alta_fisk

Altaelva har utspring på Finnmarksvida i Kautokeino kommune i Finnmark, og renner ut i sjøen ved Alta.

Eibyelva er eneste større sideelv som munner ut i Altaelva, ca 14 km fra utløpet til sjøen. Denne sideelva er derfor ikke direkte berørt av kraftutbyggingen. Eibyelva har nedbørsfelt på 909 km2, og laks, sjøørret og sjørøye kan vandre ca 15 km oppstrøms fra samløpet med Altaelva.

 

 

 

 

Alta tilbyr fiskearter som:

Laks 
Ørret
Sjørøye
Sjøørret
Harr
Ørekyte
Skrubbe
Sik
Trepigget stingsild
Lake
Abbor
Ål
Nipigget Stingsild
Pukkellaks

Sør-kysten-fiske-på-Kvenvær-Hitra-Foto-Bård-SvendsenHitra og Frøya er kjent for godt fiske! Hit kommer fiskeentusiaster fra hele Europa for å prøve seg på fiske både fra land og fra båt!

Hitra og Frøya har masse å by på av opplevelser. Her finnet du tusenvis av skjærgårder, øyer, holmer og hundrevis med forskjellige fiskevann.

Begge øyene har et stort mangfold av fugle og fiskeliv, det er også meget gode forhold for dykking. Flere av fiskeanleggene kan du leie deg båt og alt du trenger av utstyr, du kan også få gode tips på fiskeplasser.

Flere anlegg kan tilby å ta deg ut på sjøen med et større skip. Skipperne vet hvor de aller beste fiskeplassene er og vil ta deg med til de.
På disse stedene kan man så og si garantere at storfisken kommer til å bite.
Den vanligste fangsten er som regel Torsk, Sei og Hyse men, av og til kan det bite på en makrell, Lange, Brosme eller Lyr. Områdene er meget godt egnet for krabbefiske også!

Lakselv_laks.largeVassdraget strekker seg fra Porsangerfjorden og sørover i retning Karasjok. Gjennomsnittsvekta i Lakselva har de siste årene ligget på cirka 6,1 kilo, og de største laksene har vært godt over 20 kilo. Den største laksen som er rapportert gjennom tidene er på 32 kilo. Fra august er elva også en god sjøørretelv. Lengre opp i vassdraget er det gode muligheter for fiske etter ørret og stor harr.

Foruten godt fiske tilbyr Lakselva og Lakselvdalen flott natur. Lakselvdalen blir ofte karakterisert som en arktisk oase, og det er tydelig å se hvorfor.

soroya_fiskSørøya er stedet hvor de fleste ekstreme fiske historier kommer fra, de fleste er faktisk sanne!

Klimaet på sørøya kan være røft, barskt og tidvis veldig anstrengende, men også fantastisk spennende! Sørøya ligger langt nord og har derfor Nordishavet som nærmeste nabo. Den arktiske naturen tilbyr midnattsol og lys døgnet rundt i de gode sommermånendene og fantastisk nordlys i de kalde vinter månedene.

Fiske sessong hele året

Rundt Mars-April måned kommer skreien inn i fjorden for å gyte, da koker det i havet med fisk å få. Det er nå du har store sjanser for å kunne få den store trofefisken du har lengtet etter, Disse månedene er også ganske hardebarka og det kan være meget kaldt og by på vinterstormer.

Mai – juni

Mai, juni og Juli er de mest stabile månedene for fiskeværet og den deilige midnattssola. Dette betyr lange og lyse dager hvor du har uendelig med tid til å fiske. Om sommeren blir de fleste havfiskerene lokket hit grunnet sjansen for å få stor torsken, men sommeren kan også friste med et møte hos steinbiten ansikt til ansikt eller storseien som tyr til en meget god kamp.
Dersom du er en av dem som drømmer om en kamp med kjempekveita, er august og september gode måneder. En kamp med denne kjempen er den ultimate manndomsprøven.